četvrtak, 6. siječnja 2011.

Tortice od dimljene orade s umakom od marinirane orade

150 g fileta svježe orade
150 g fileta dimljene orade
200 g krumpira oguljenog
3 žlice maslinovog ulje
korica 1 limuna
2 žlice soka od limuna
sol i svježe mljeveni papar
nekoliko grančica timijana
1/2 limuna narezanog na ploške
vezica peršina nasjeckanog

2 žlice brašna
1 jaje, razmućeno
30 g svježih krušnih mrvica

Za umak:

5 fileta marinirane orade nasjeckane
2 žlice kapara, ocijeđenih, nasjeckanih
2 ljutike ili glavica ljubičastog luka, nasjeckana
2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
4 žlice maslinovog ulja

- krumpir narezati na kockice, staviti kuhati u slanu vodu
- u drugu posudu u vodu dodati timijan, limun narezan na ploške i u uzavrelu vodu dodati filetiranu svježu oradu, kratko prokuhati
- za umak: mariniranoj ribi odstraniti kožu, nasjeckati, staviti u zdjelicu, dodati nasjeckani luk, kapare, peršin, sol i papar, sve povezati maslinovim uljem
- ocijediti kuhani krumpir, ispasirati ga, dodati mu naribanu limunovu koricu, limunov sok
- kuhanoj ribi oguliti kožu, nakidati na komadiće, dodati u krumpir, dodati i nakidanu dimljenu ribu te nasjeckani peršin, sol i papar, sve dobro izmiješati
- raditi polpete koje se potom uvaljaju u brašno pa u jaje i na kraju u krušne mrvice
- pržiti na ulju sa svake strane par minuta
- vaditi na upijajući papir
- poslužiti žlicu - dvije umaka, salatu od klica i polpete od orade

Prikazano na HTV: 06.01.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar