1 juneći biftek
oštro brašno
2 jaja, razmućena
krušne mrvice
suncokretovo ulje za prženje
Za umak:
100 g potočarke nasjeckane
20 g muštarde sa sjemenkama gorušice
1 žlica dijon senfa
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice mlijeka
sol i papar
100 ml milerama
Za prilog:
3 režnja češnjaka narezanog na tanke ploške
400 g mladih brokola, razrezanih na pola uzdužno
1 žličica crvene ljute papričice sitno nasjeckane
maslinovo ulje
- biftek očistiti od žilica, odrezati početak i kraj, preostali cijeli komad posoliti
- panirati cijeli biftek u komadu - uvaljati u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice (Ana je koristila mrvice kruha starog jedan dan, dosta krupno mljevene)
- pržiti na ulju sa svih strana da dobije lijepu boju, izvaditi na upijajući papir
- lim za pečenje obložiti papirom za pečenje, položiti biftek, stavit peći u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva oko 25 minuta
- za umak: nasjeckati potočarku, staviti u posudu za miksanje, dodati češnjak, muštardu, senf, mlijeko i ulje, štapnim mikserom izmiksati pa dodati mileram, sol i papar, izmiješati
- za prilog Ana je koristila pak choy, a ne brokulu kako je navedeno u sastojcima, no napomenula je da se na isti način može pripremiti blitva ili mlada brokula
- tavu ugrijati, dodati maslinovo ulje, malo popirjati češnjak i papričicu pa dodati narezano povrće po izboru, posoliti, lagano pirjati da malo omekša
- kad je gotovo preseliti na tanjur da ne omekša previše, jer istovremeno treba biti povenuto i hrskavo
- pečeni biftek izvaditi iz pećnice, narezati na ploške (u sredini treba ostati ružičast)
- servirati malo povrća uz ploške bifteka prelivene umakom od potočarke
Prikazano na HTV: 07.01.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar