utorak, 8. veljače 2011.

Pita od blitve, slanih inćuna i kozjeg sira

Za tijesto:
200 g glatkog brašna
brašno za posipanje
1/2 žličice morske soli
120 g ohlađenog maslaca izrezanog na male kockice
malo grubo mljevenog papra

Za nadjev:

25 g maslaca
500 g mladog špinata
2 režnja češnjaka, nasjeckanog
50 g fileta slanih inćuna, sitno nasjeckanih
300 g svježeg kozjeg sira
300 ml slatkog vrhnja
2 jaja
2 žumanjka
svježe naribani muškatni oraščić
sol i papar


- od sastojaka umijesiti tijesto (Ana je u emisiji koristila pola količine ječmenog, a pola količine pšeničnog brašna)
- u većoj tavi na maslacu popirjati mladi špinat s malo soli, kad povene ocijediti od viška tekućine (ako je stariji prethodno ga blanširati)
- tijesto razvaljati između plastične folije, staviti u okrugli lim za pite, peći oko 20 minuta na 180-200 stupnjeva, bolje na doljnjoj prečki
- slane inćune i češnjak zajedno nasjeckati, dodati kozjem siru, pomiješati, dodati jaja i žumanjke, promiješati pa dodati slatko vrhnje, narezani špinat i muškatni oraščić
- nadjev uliti na tijesto
- peći još 30-40 minuta
- malo ohladiti prije rezanja i serviranja
- poslužiti sa zelenom salatom

Napomena: - u originalnom naslovu je blitva, a u sastojcima špinat...s kojom zelenjavom ćete raditi odlučite sami  :)

Prikazano na HTV: 08.02.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar