utorak, 15. ožujka 2011.

Madeleine od čokolade i meda

60 g Nestle Dessert Noir čokolade
200 g maslaca
3 jaja
100 g šećera
2 žlice meda
600 ml mlijeka
1 vanilin šećer
30 g kakaa u prahu
10 g praška za pecivo
250 g brašna


- nasjeckati čokoladu
- maslac rastopiti na laganoj vatri, pustiti da vrije toliko da dobije zlatnu boju, maknuti s vatre da se ohladi prije nego što se umiješa u smjesu
- izmiksati jaja sa šećerom, dodati vanilin šećer, med
- dalje miješati pjenjačom, dodati mlijeko pa brašno prosijano s praškom za pecivo i kakaom, sve dobro umutiti, na kraju dodati maslac (još je bio tekuć) i nasjeckanu čokoladu, smjesu sjediniti i staviti u hladnjak na nekoliko sati ili još bolje preko noći
- smjesom puniti kalupiće za madeleine, peći na 210 stupnjeva oko 15 minuta

Prikazano na HTV: 11.03.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar