subota, 12. ožujka 2011.

Linguine s mariniranim brancinom i cherry rajčicama

4x40 g mariniranog brancina, ocijeđenog od marinade i narezan na trake
400 g linguine ili slične duge tjestenine
sol i svježe mljeveni papar
maslinovo ulje
2 režnja češnjaka narezanog na ploške
1 svježa ljuta papričica
1 žlica kapara
1 vezica svježeg peršina
300 g cherry rajčica razrezanih na četvrtine
1 limun

- skuhati tjesteninu, ocijediti, preliti hladnom vodom da se ispere suvišan škrob kako se kasnije ne bi lijepila
- na maslinovo ulje staviti češnjak, malo pirjati, dodati ljutu papričicu, kapare, nasjeckane peteljke peršina, pirjati dok češnjak malo potamni
- u zdjelu staviti narezane rajčice, dodati tjesteninu, zatim ohlađeni poprženi češnjak, papričicu, posuti nasjeckanim peršinom, pomiješati, po vrhu staviti narezanu ribu
- poslužiti hladno kao lagano jelo za tople dane


Prikazano na HTV: 10.03.2011

Nema komentara:

Objavi komentar