1/2 kg mišancije
120 g feta sira
300 g kukuruzne krupice
1,5 l vode
sol
Za umak:
30 g crnih maslina
1 žličica kapara
1 filet slanih inćuna ili srdela
pola režnja češnjaka
2 žlice limunovog soka
50 ml maslinovog ulja + za posluživanje
100 ml soka od naranče
1 žličica dijon senfa
- palentu skuhati, izliti u duguljasti kalup, pustiti da se ohladi i stvrdne
- mišanciju blanširati u posoljenoj vodi 5-10 minuta, ocijediti, narezati na male komade
- za umak nasjeckati masline i kapare
- filete sjeckati zajedno sa češnjakom
- dodati maslinovo ulje, senf, sok limuna i naranče, dobro izmiješati
- palentu narezati na trokute, premazati maslinovim uljem s obje strane, zagrijati grill tavu pa peći palentu oko 5 minuta sa svake strane, treba se sama odlijepiti od tave
- servirati trokut grilane palente po njoj rasporediti mišanciju, zaliti umakom, posuti razmrvljenim feta sirom
Prikazano na HTV:08.03.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar