srijeda, 9. ožujka 2011.

Omlet s kozjim sirom i špinatom

oko 200 g mladog špinata ili potočarke
2 žlice maslinovog ulja
6 jaja
20 g maslaca
150 g mekanog kozjeg sira
2 žlice parmezana
sol i svježe mljeveni papar
baguette kruha za tostiranje

- na zagrijano maslinovo ulje staviti potočarku, pustiti da povene, posoliti
- razmutiti jaja, posoliti
- zagrijati tavu (ovo je izgleda bila reklamna emisija pa je Ana koristila keramičku dry cooker tavu), , dodati maslac, izliti jaja, poklopiti tavu i pustiti da jaja "pobijele", dodati raspoređeno u hrpicama po jajima razmrvljeni kozji sir, potočarku, posuti parmezanom, poklopiti i pustiti da topli zrak do kraja ispeče jaja
- fete kruha tostirati
- poslužiti omlet uz dodatak tostiranog kruha

Prikazano na HTV: 07.03.2011.

1 komentar: