utorak, 5. travnja 2011.

Prepečeni grah s fetom i potočarkom

250 g velikog bijelog suhog graha
8 mladih lukova
1 režanj češnjaka sitno nasjeckanog
200 g potočarke
1 i pol žlica soka od limuna
150 g feta sira
vezica svježih trava kao što je peršin, menta ili kopar

za grah:

maslinovo ulje
maslac

- grah preko noći namočiti uz dodatak soda bikarbone
- ocijediti i skuhati uz dodatak povrća za juhu
- kuhani grah ocijediti
- nasjeckati mladi luk na kolutiće
- nasjeckati peršin
- zagrijati veću tavu, dodati maslac i maslinovo ulje, kada se zagrije dodati grah koji mora biti raspoređen u jednom sloju
- kada grah počinje dobivati boju dodati mladi luk i češnjak, pomiješati, dodati peršin i potočarku (može špinat ili rikola), pustiti da povene, skloniti s vatre
- dodati maslinovo ulje i limunov sok, kada se malo ohladi i feta sir
- poslužiti kao prilog, salatu ili samostalno jelo

Prikazano na HTV: 05.04.2011.

1 komentar:

  1. Koristila sam crveni grah iz konzerve a sve ostalo po receptu(špinat umjesto potočarke).Jako je fino i moji ukućani su bili oduševljeni.
    Puno hvala na objavljenom receptu.

    OdgovoriIzbriši