za četvero
300 g tjestenine (dugačke )
150 g mlade rikole
50 g oraha tostiranih, oguljenih od većih kožica
75 g feta sira
40 g sveže naribanog parmezana ili pecorina
oko 6 žlica maslinovog ulja
1/2 limuna sok i naribana korica
- orahe tostirati oko 15 minuta u pećnici, oguliti od kožica, nasjeckati
- u posoljenu kipuću vodu staviti kuhati špagetone
- nasjeckati češnjak, malo posoliti, sjeckati dok se dobije pasta
- nasjeckati rikolu
- naribati limunovu koricu
- razmrviti feta sir
- dodati maslinovo ulje, sok limuna, parmezan, rikolu, papar, sve pomiješati
- u drugu zdjelu izvaditi kuhane špagetone, dodati malo vode od kuhanja, dodati napravljeni pesto i sve sjediniti
Prikazano na HTV: 04.04.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar