utorak, 9. kolovoza 2011.
Čokoladne fritule
50 g Nestle Dessert Corse čokolade, nasjeckane
75 ml mlijeka
100 ml vode
60 g maslaca
30 g šećera
25 g kakaa u prahu
75 g brašna
2 jaja
1/2 žlićice sode bikarbone
suncokretovo ulje za peženje
šećer za posipanje
- nasjeckati čokoladu od 64 % i rastopiti je na pari
- zagrijati mlijeko s maslacem, šećerom i kakaom, pomiješati
- kad zavrije umiješati brašno, dobije se gusto tijesto, preseliti u zdjelu, neka se malo ohladi, miješati pa dodati jedno po jedno jaje, zatim dodati prašak za pecivo, a na samom kraju rastopljenu čokoladu
- zagrijati ulje, ali neka bude nešto hladnije nego za obično prženje (170 stupnjeva)
- pomoću dvije žlice stavljati fritule u ulje i pržiti s obje strane sveukupno oko 4-5 minuta
(tijesto nije mekano kao za prave fritule, dosta je kompaktno)
- gotove vaditi na upijajući papir
- prije posluživanja posuti šećerom u prahu
Napomena:
u receptu je navedena voda no grijalo se samo mlijeko, a po prikazanoj količini čini mi se da je to doista samo onih 75 ml
po ostalim količinama sastojaka i tvrdoći tijesta izgleda da voda doista nije korištena....
zatim navedena je soda bikarbona, no u samoj izradi Ana kaže prašak za pecivo.....
ako probate recept napišite dojmove :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Treba dodati jogurta(na ovu količinu dosta su 2 žlice jogurta tekućeg, ali masnijeg) i onda ce biti mekše. Probala pa govorim iz iskustva. pozdrav....
OdgovoriIzbriši