ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Risoni s dimljenim brancinom

1 pakiranje dimljenih fileta brancina
25 g maslaca
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica ljubičastog luka, nasjeckanog
3 režnja češnjaka, nasjeckanog
2 rebra lisnatog celera, nasjeckanog
1 ljuta zelena papričica, očišćena od sjemenki i nasjeckana
250 g risona
259 g smrznutog sitnog graška
250 ml suhog bijelog vina
60 g svježe naribanog parmezana
1 vezica svježeg peršina, nasjeckanog


- u tavi rastopiti maslac, dodati i malo maslinovog ulja, popirjati nasjeckani luk i celer, neka nekoliko minuta omekaša pa dodati papričicu, češnjak i sitnu tjesteninu, miješati, malo tostirati tjesteninu (može dobiti i malo boje) pa podliti bijelim vinom, soliti, kad malo ispari dodati grašak, stalno miješati i početi podlijevati s vrućom vodom
- pred kraj dodati dimljenu ribu, a na samom kraju ribani parmezan i listiće svježeg celera i peršina


risoni = tjestenina u obliku riže no može se koristi i neka druga sitna paštica

Nema komentara:

Objavi komentar