ponedjeljak, 1. kolovoza 2011.

Juha od celera i kestena

250 g kuhanih i oguljenih kestena, narezanih na četvrtine
2 manje glavice celera, oguljene i narezane na kockice od 1 cm
30 g maslaca
75 g pancete tanko narezane i nasjeckane na štapiće od 5 mm
srce ili žuti središnji dio lisnatog celera (Ana to nije koristila)
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
3 klekove bobice
4 svježa lista lovora kojima je odstranjene središnja žila i nasjeckan vrlo sitno
75 ml slatkog vrhnja ili milerama
50 g parmezana svježe naribanog
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol








- celerov korijen oguliti i narezati na kockice
- nasjeckati pancetu pa staviti pirjati na maslac, kad postane prozirna dodati celer, zatim kestene, češnjak, a na kraju lovor i klekove bobice
- podliti pilećim temeljcem ili vodom, kuhati poklopljeno dok celer omekša, oko 20 minuta
- po želji malo usitniti štapnim mikserom da se juha ugusti, a zatim dodati naribani parmezan, promiješati
- pri posluživanju posuti peršinom i dodati žlicu milerama

prikazano na HTV 01.08.20011. 11 h

Nema komentara:

Objavi komentar