utorak, 2. kolovoza 2011.

Roščići od kuhane šunke i dijon senfa

Za tijesto:

90 g krem sira (Buco, ABC, Philadelphia i slično)
90 g maslaca (hladnog), narezanog na male kockice
125 g brašna
malo soli

Nadjev:


3 žlice dijon senfa
125 g kuhane šunke, tanko narezane
1 žumanjak razmućen sa žlicom vode




Zagrijte pećnicu na 200°C.
Stavite krem sir, maslac, brašno i sol u mikser te umijesite u tijesto. Ohladite 30 minuta. Razvaljajte tijesto na debljinu od 3 mm u pravokutnik od 45x18 cm. Razrežite vodoravno na pola, tako da dobijete 2 trake visine 9 cm. Dijagonalno razrežite trake na jednakostranične trokute.
Šunku narežite na trake duljine 10 cm širine 1 cm. Premažite svaki trokut tijesta senfom. Položite šunku na dulji rub trokuta. Zarolajte roščiće, počevši od najdulje strane prema vrhu. Pazite da je vrh s donje strane kako se ne bi rastvorili tokom pečenja. Položite na namašćeni lim. Okrenite vrhove prema unutra da formirate roščiće. Premažite gornju stranu žumanjkom. Pecite dok nisu zlatne boje, oko 10 minuta.

24.11.2009., reprizirano: 22.08.2011., 14.10.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar