petak, 19. kolovoza 2011.

nova - 6

Bruschetta s pečenim mariniranim paprikama


4 slatke crvene paprike, najbolje rog
4 ploški bijelog kruha (francuza )
16 tak cherry rajčica, razrezanih i očišćenim od sjemenki
20tak listića svježegbosiljka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
aceto balsamico
mozzarella
sol i papar



- pecite paprike na gril tavi dok im kožica posrni, stavite u posudu, poklopite, neka se ohlade, odstranite kožu, potamnjele dijelove, koštice pa narežite na tanke trake
- dodajte sol, papar, maslinovo i aceto te dio bosiljka, adio ostavite za bruscete
- u zasebnim posudama začinite rajčicu i mozzarellu
- ploške kruha premažite maslinovim uljem , tostirajte u pećnici dok postanu zlatne
- svaku plošku natrljajte češnjakom, stavite papriku, malo rajčica, mozzarele i sve posipajte narezanim bosiljkom



Janjetina s narančama, maslinama i crnim vinom


1 veći janjeći but
sol i papar
6 žica maslinovog ulja
2 glavice ljubičastog luka,sitno nasjeckanog
12 glavica češjaka, sitno nasjeckanog
naribana korica 1 naranče
2 žice nasjeckanog svježg ružarina ili kadulje
1 šalica crnih pečenih maslina
250 ml crnog vina
250 ml salse rajčica (napravljenu od luka, češjaka, rajčica i timijana pirjanih na maslinovom uljem)



- zamolite mesara da vam odvoji but od kosti u jednom komadu ili to sami učinite, odstranite višak masnoće
- posolite i popaprite s obje strane, zarolajte but i zavežte u roladu kuhinjskim koncem. Premažie je izvana maslinovim uljem
- zagrijte tavu pa zapecite janjetinu dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana
- izvadite na tanjur
- u drugoj posudi pirjajte luk dok omekš i dobije laganu boju, dodajte češnjak, ružmarin i koricu, još malo pirjajte, dodajte masline, vino, salsu, neka zavrije. Tada dodajte janjetinu smanjite vatru i poklopljeno pirjajte oko 1 sat

- poslužte janjetinu narezanu na ploške s malo umaka i pečenim krumpirima s ružmarinom



Krostata s džemom od gorkih naranči i malinama


200 g maslaca, omekšalog
100 g šećera u prahu
2 jaje, razmućena
naribana korica jednog limuna
450 g glatkog brašna
120 g tostiranih, oguljenih, mljevenih lješnjaka
malo soli
4 žlice džema od gorkih naranči
2 košarice malina



- mikserom, tucite maslac sa šećerom, dok maslac postane pjenast, dodajte jaja i koricu limuna, brašno, sol i lješnjake. Skupite sastojke u tijesto i oblikujte ga u dva diska, jedan malo veći od drugoga te stavite u hladnjak na najmanje 1 sat
- uključite pećnicu na 180°C
- razvaljajte veći disk tijesta vrlo tanko i s njim obložite kalup za pitu, pecite tijesto 20 tak minuta dok dobije laganu boju
- ostavite da se malo ohladi, premažite ga džemom od gorkih naranči paa njega posložite maline
- drugi dio tijesta tanko razvaljajte i narežite na trake debele oko 1 cm, preko nadjeva posležite rešetku od tijesta
- pecite još 20 tak minuta
- poslužite s tučenim slatkim vrhnjem, kojem ste dodali malo maraschina, mascarponea i meda


Prikazano na NOVA TV

Nema komentara:

Objavi komentar