petak, 19. kolovoza 2011.

Soba rezanci s limunom, prsutom i vrhnjem

1 zlica maslaca
1 zlica maslinovog ulja
2 grancice svjeze kadulje
150 g prsuta, nasjeckanog na tanke prutice
150 ml slatkog vrhnja
2 zlice soka od limuna
sol i svjeze mljeveni papar
400 g japanskih soba rezanaca
50 g naribanog parmezana



- na maslacu i maslinovom ulju poprziti listice kadulje, kad pomalo dobije boju dodati natrgani prsut, malo poprziti te dodati sok limuna i slatko vrhnje, na kraju zagustiti parmezanom
- u medjuvremenu u uzavrelu posoljenu vodu dodati rezance, kuhati oko 3 min, jer su tanki, kada se skuhja hvataljkom vaditi tjesteninu i dodati direktno u umak
- servirati u duboki tanjur, posuti nasjeckanim vlascem i parmezanom

soba rezanci su rezanci od heljdinog brasna

05.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar