4 reznja cesnjaka, sitno nasjeckanog
sol
4 zlice maslinovog ulja
svjeze mljeveni papar
grancica svjezeg ruzmarina
4 teleca kotleta
1 glavica radica, nasjeckanog
1 konzerva sitnog bijelog graha, ocijedenog i ispranog
2 zlice vinskog octa
150 ml pileceg ili teleceg temeljca
1/2 zlicice skroba
- kotlete posoliti
- cesnjak jako sitno nasjeckati, malo ga posoliti , pomocu noza pretvoriti ga u pastu
- nasjeckati svjezi ruzmarin
- pomijesati cesnjak, ruzmarin i maslinovo ulje pa tim umkom premazati kotlete
- zagrijati tavu, dodati maslinovo ulje, dodati cesnjak i lagano ga poprziti - paziti da ne izgori, dodati grubo nasjeckani crveni radic
- grah ako je iz konzerve isprati, dodati ga k radicu, pirjati par minuta podliti octom, pustiti da ispari
- pomijesati pileci temeljac i skrob, dodati u tavu k grahu i radicu, pomijesati pustiti da se umak zgusne
- kotletima zarezati opne, peci na zagrijanoj tavi oko 3-4 minute sa svake strane
- nasjeckati persin dodati u grah i radic, promijesati
- na tanjur staviti radic s grahom, poloziti kotlet, pokapati s maslinovim uljem
05.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar