utorak, 23. kolovoza 2011.

nova - 7

Gratinirane kapesante i kapelunge s tostiranim pistacijama i maslacem s peršinom

16 očišćenih kapesanti i kapelungi
25 g neslanog, otopljenog maslaca
sol i svježe mljevenog maslaca

Tostirane pistacije i maslac s peršinom

20 g pistacija
75g neslanog maslaca, omekšanog
7 g svježeg peršina
7 g češnjaka krupno nasjeckanog
1 čajna žličica limunovog soka


- zagrijte pećnicu na 170, pistacije posložite u lim i tostirajte 7-8 minuta dok dobiju boju
- ohladite pistacije, grubo nasjeckajte, dodajte omekšali maslac, peršin, češnjak, limunov sok, prstohvat soli, malo papra i sve dobro izmiješajte

- školjke stavite u veliki lim i natrljajte meso sa otopljenim maslacem, solju i paprom
- pećnicu zagrijte na 220 i pecite minutu i pol

- na svaku školjku stavite izdašnu čajnu žličicu mješavine pistacija, maslaca i peršina i vratite u pećnicu na minutu i pol dok se ne speku do kraja
- poslužite odmah.



Punjene tikvice s umakom od jogurta




1,2 kg malih tikvica
Maslinovo ulje
5 režnjeva češnjaka
pola glavice luka
60 g pinjola
250 g mljevene teletine
200 oguljenih rajčica
malo pimenta, muškatnog orašćića i papra
naribana korica od limuna
sol
40 g naribanog parmezana


Umak od jogurta

25g neslanog maslaca
7 velikih režnjeva češnjaka, oguljenih i zdrobljenih
500 ml kravljeg ili ovčjeg jogurta
1 umućeno jaje

- tikvicama odrežite doljnji dio, izdubite unutrašnjost kružnim potezima, dva ili tri mm od ruba kore, pažljivo, da ne puknu izvadite im unutrašnjost
- uronite tikvice u hladnu vodu, ostavite da se namoče, za to vrijeme pripremite nadjev
- zagrijte maslinovo ulje, pirjajte luk i pinjole na laganoj vatri dok luk ne omekša,a pinjoli dobiju zlatnu boju, dodajte češnjak i rajčice, pirjajte još nekoliko minuta, zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi
- stavite nasjeckani peršin, kadulju, parmezan i koricu od limuna u posudu i dodajte mljeveno meso, umiješajte ohlađeni luk i pinjole, začinite solju i paprom, dobro promiješajte
- napunite tikvice i poslažite ih u lonac s otvorom prema gore, dodajte 500 ml vode.
- pustite da zavrije i kuhajte 25 minuta.
- napravite umak od jogurta
- na tavi otopite maslac, dodajte češnjak i miješajte nekoliko minuta
- maknite s vatre.
- jogurt stavite u veliku tavu, dodajte razmućeno jaje, pripremljeni maslac i češnjak i dobro promiješajte na srednjoj vatri, sve do vrenja, miješajući konstantno. Kad jogurt dođe do vrenja smanjite vatru i pustite da ključa 3 minute. Miješajte cijelo vrijeme
- izvadite tikvice iz posude, ostavite 200 ml tekućine u loncu i dodajte umak od jogurta
- vratite tikvice i stavite sve u zagrijanu pećnicu na 200°C na 25 min



Krema od jagoda i mascarponea


za kremu:
150 ml slatkog vrhnja
2 žličice šećera
1 žličica svježe mljevenog papra
3 žlice mascarpone sira


300 g jagoda
200 ml vina od kupina


- napravite kremu tako da istučete slatko vrhnje sa šećerom i paprom u mekani šlag, a zatim u njega umiješate mascarpone
- stavite u dozu za šlag i dodajte 2 NO2 patrone
- ohladite dobro prije serviranja.

- iskuhajte vino dok postane sirupasto, ohladite i pomiješajte s jagodama


Prikazano na NOVA TV

Nema komentara:

Objavi komentar