utorak, 23. kolovoza 2011.

Curry od piletine

2 batka sa zabatcima, odkošteni i bez kože
2 žlice biljnog ulja
3 režnja češnjaka, nasjeckana
2 žličice curry praha
1/4 žličice cayenne papričice
1 konzerva nezaslađenog kokosovog mlijeka
1 konzerva nasjeckane rajčice
300 g mladog graška
80 g tostiranih indijskih oraščića
basmati riža, kuhana, kao prilog

- osušite piletinu i posolite, narežite na trake
- zagrijte ulje na tavi i pecite piletinu dok ne dobije zlatnu boju
- izvadite piletinu i u istu tavu dodajte češnjak, curry, cayenne, pirjajte nekoliko minuta, zatim zalijte kokosovim mlijekom i rajčicom, posolite i popaprite, dodajte grašak i piletinu i kuhajte još 15-ak minuta, dok grašak postane mekan
- posipajte nasjeckanim oraščićima i poslužite s rižom

Nema komentara:

Objavi komentar