(za 4)
8 otkoštenih pilećih zabataka, bez kože
maslinovo ulje
1 žlica maslaca
4 srednje ljutike ili ljubičastog luka tanko narezanog na ploške
2 žlice svježeg nasjeckanog ružmarina
300 ml svježe iscijeđenog soka naranče
180 ml slatkog vrhnja
svježi peršin, nasjeckan
- zabatke posoliti i popapriti, zagrijati tavu, dodati maslinovo ulje, zapeći zabatke s obje strane ( paziti da tava nije pretrpana)
- u međuvremenu nasjeckati ružmarin (ako nemate svježi koristiti peršin)
- u drugoj tavi na maslacu popirjati ljutiku, dodati ružmarin, kasnije dodati pečeno meso
- u tavu gdje se peklo meso na vrelo uliti narančin sok da pokupi sokove mesa pa ga dodati u posudu s lukom i mesom, poklopiti, oko 20 min pirjati
- izvaditi meso u vatrostalnu posudu, staviti u pećnicu na 100 stupnjeva da ostane toplo
- u posudu u kojoj se pirjalo meso k umaku od luka i narančina soka uliti vrhnje, pomiješati, pojačati vatru te iskuhati na pola početne količine
- popirjati mrkvu na maslacu sa češnjakom i zvjezdastim anisom, začiniti sokom limete
- servirati - malo mrkvice, malo umaka pa na njega položiti piletinu, još malo zaliti umakom, posuti peršinom
Nema komentara:
Objavi komentar