četvrtak, 4. kolovoza 2011.

Zabaglione od aceta balsamica s jagodama

250 ml slatkog vrhnja
4 žumanjka
50 g šećera
60 ml slatkog vina (prošeka)
1 žlica kvalitetnog aceta balsamica

1 košarica svježih jagoda
60 ml slatkog vina
2 žlice meda
1 žlica šećera
1 grančica svježe menta

- žumanjke mutiti (pjenjačom) sa šećerom, dodati prošek, aceto pa preseliti na paru i tući dok se žumanjci zgusnu
- skloniti s pare, još miješati da se brže ohlade
- napraviti marinadu za jagode
- zagrati prošek, dodati med i šećer, kuhati dok se malo reducira pa time zaliti narezane jagode i pomiješati
- umutiti slatko vrhnje u šlag, dodati u ohlađene kremaste žumanjke
- servirati u čašama ili zdjelicama, na dno staviti kremu, po njoj marinirane jagode i ukrasiti listićem mente

Nema komentara:

Objavi komentar