utorak, 2. kolovoza 2011.

Torta od palente, sira i špinata

1 l vode
1 šalica kukuruzne krupice
sol

2 žlice maslinova ulja
4 mlada luka narezana na ploške
500 g špinata, blanširanog i ocijeđenog (korišten je mladi pa je samo opran i stavljan na popirjani luk dok povene)
150 ml milerama
1 i pol šalica ribanog parmezana
2 jaja, razmućena

salata za posluživanje


- skuhati palentu
- u tavi, na maslinovom ulju popirjati luk, posoliti; može se koristiti i stari no onda će ga trebati dulje pirjati, zatim dodati špinat, posoliti miješat i na brzinu popirjati dok povene
- u malo ohlađenu palentu dodati mileram, zatim špinat, veći dio parmezana i razmućena jaja, sve sjediniti
- oblik za tortu namazati i posuti brašnom
- izliti smjesu, posuti preostalim parmezanom
- peći 30-40 minuta
- malo ohlađenu rezati i poslužiti uz salatu

3 komentara:

  1. tek sam danas (s veseljem) primijetila da ste se vratili na bloganje !

    ovaj recept je zbilja jednostavan, pravi ljetni vegetarijanski.
    ako se peće u četvrtastom limu, može se rezari na kvadrate i posve ohlađeno poslužiti kao prilog uz roštilj.

    OdgovoriIzbriši
  2. @ Ivana, hvala, imam malo "viška" vremena pa hvatam zaostatke ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. evo, danas isprobano.
    stvarno je jednostavno i jako ukusno.
    ja sam samo dodala papra i malo češnjaka.
    pekla sam u zemljanoj četvrtastoj posudi.
    ostatak od ručka smo hladan pojeli za večeru.

    OdgovoriIzbriši