srijeda, 3. kolovoza 2011.

Grdobina in acqua pazza

2 manja repa grdobine (svaki oko 400 gr) ili 4x200 g fileta bijele ribe (arbun, brancin, orada i slično)
7 manjih zrelih rajčica, oguljenih, bez sjemenki i nasjeckanih
3 velika češnja češnjaka
pola žličice šafrana
1 grančica peršina
listovi jedne grančice bosiljka
1 svježa čili papričica, nasjeckana i odstranjenih sjemenki
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol


Očistite repove grdobine od sive membrane i narežite ih na medaljone. Ako želite, možete odstraniti i kost. Drugu bijelu ribu filetirajte, ostavite kožu.
U posudu s debelim dnom, dovoljno veliku da riba stane u nju u jednom sloju, stavite rajčice, češnjak, peršin, čili, maslinovo ulje, sol i oko 600 ml vode. Pustite da zavrije, smanjite vatru, poklopite i kuhajte 45 minuta. Otklopite, pojačajte vatru i kuhajte dok tekućina ne ispari napola. Dodajte ribu i šafran i pustite da lagano krčka oko 3 minute, malo okrenite medaljone i kuhajte još 5-7 minuta, ovisno o debljini medaljona i fileta ribe. Maknite s vatre i poslužite ribu s dosta umaka i prepečenim kruhom.

23.11.2009, repriza 19.08.20011. i 13.10.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar