rikula ili mlada salata za serviranje
maslinovo ulje
vlasac
Za umak:
60 ml vinskog octa od bijelog vina
200 ml bijelog vina
1/2 žličice šafrana
1/2 sitno nasjeckanog ljubičastog luka
2 žlice dijon senfa
1 žlica smeđeg šećera
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
- tuni odstranite kožu, kost i tamne dijelove oko kosti gdje se staložila krv (to je gorko) te je narežite na odreske debele oko 2 cm
- posolite i pokapajte maslinovim uljem.
Za umak:
- u tavu stavite luk, šafran, ocat, vino i kuhajte dok gotovo sva tekućina ispari
- tu smjesu stavite u dublju posudu u kojoj ćete miksati štapnim mikserom, sad dodajte senf i šećer, miksajte, polako dodavajte maslinovo ulje, kao za majonezu. miksajte sve dok dobijete glatku emulziju, posolite
- zagrijte grill tavu i pecite odreske tune minutu-dvije sa svake strane, ovisno kako je želite pečenu
- narežite na ploške, servirajte na rikuli i pokapajte umakom, posipajte sve nasjeckanim vlascem
- možete je poslužiti i hladnu, također je ukusna
Prikazano na HTV: 16.08.2011. i 10.102011.
Prikazano na HTV: 16.08.2011. i 10.102011.
Nema komentara:
Objavi komentar