ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Mladi luk na žaru na bruschettima s jajem i slanim inćunima

15 - 20 vrlo mladih i tankih lukova
2 jaja
2 ljutike ili jedna manja glavica crvenog luka, sitno nasjeckanog
2 žlice octa od bijelog vina
1 žličica dijon senfa
120 ml maslinovog ulja
6 fileta slanih inćuna ili srdela, očišćenih i sitno nasjeckanih
sol i svježe mljeveni papar
1 vezica peršina, sitno nasjeckan
1 francuski kruh


- mladi luk ( ili mladi poriluk koji je prije grilanja potrebno kratko blanširati) posoliti i pokapati maslinovim uljem
- zagrijati grill tavu, staviti luk i na laganoj vatri grilati sa svih strana da luk omekša i malo se zapeče (može se peći u pećnici, ako van je praktičnije)
- staviti kuhati jaja, neka ne budu jako tvrdo kuhana
- kuhana odmah ohladiti pod hladnom vodom, zatim oguliti pa nasjeckati
- dok se kuhaju jaja jako sitno nasjeckati luk, staviti ga u zdjelicu, zaliti octom, posoliti, dodati sitno nasjeckane inćune, senf, maslinovo ulje i nasjeckani peršin, pomiješati
- na tanjur vaditi mladi luk, po njemu rasporediti nasjeckana jaja pa zaliti dresingom od luka i inćuna
- francuz narezati na dijagonalne fete, premazati maslinovim uljem i zapeći na grill tavi
- poslužiti da si svatko radi svoj sendvič

Prikazano HTV: 19.09.2011. i 29.09.2011. i 13.01.2012.

Nema komentara:

Objavi komentar