2 žličice sjemenki koromača
2 žličice soli
1/2 žličice cijelih zrna papra
2 lungića
oko 7 malih glavica ljutike ili ljubičastog luka narezanog na četvrtine
2 žlice maslinovog ulja
500 ml crnog vina
150 g suhih višanja
50 g smeđeg šećera
4 grančice svježeg ružmarina
- u mužaru usitniti koromač, sol i papar pa tom mješavinom natrljati lungiće koji su prethodno očišćeni od masnoće i žilica, ostaviti da se marinira nekoliko sati
- u prikladni posudu za pečenje staviti luk narezan na četvrtine, na njega položiti marinirane lungiće
- peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta
- lungiće maknuti s luka i umotati u aluminijsku foliju, pustiti da se hlade
- luk prebaciti u duboku tavu, zaliti vinom, dodati grančice ružmarina, a kad zavrije dodati višnje i šećer
- pustiti da se umak polaganim kuhanjem reducira
- izvaditi grančice ružmarina, a dobiveni umak s lukom i višnjama malo usitniti štapnim mikserom
- lungić narezati na dijagonalne, dulje fete
- od feta raditi kornete koje treba učvrstiti štapićima ružmarina
- kornete puniti umakom, svaki ukrasiti listićem peršina, slagati na tanjur, a prije posluživanja popapriti i pokapati maslinovim uljem
HTV: 16.09.2011, 12.01.2012.
Nema komentara:
Objavi komentar