utorak, 6. rujna 2011.

Slana torta od ječma

170 g bisernog ječma
30 g maslaca
2 žlice krušnih mrvica
2 režnja češnjaka
850 g kravlje skute ili ricotte
1 jaje
2 žumanjka
50 g svježe naribanog sira parmigiano-reggiano
3 žlice svježe nasjeckanog peršina
sol i papar
muškatni oraščić


- skuhajte ječam u kipućoj slanoj vodi, nakon 10 minuta, ocijedite i ohladite

- rastopite maslac i pirjajte češnjak minutu, dvije

- kalup namažite maslacem, pospite krušnim mrvicama

- pomiješajte ječam, skutu, jaje, žumanjke, sir, peršin, sol, papar i oraščić, dodajte i češnjak na maslacu

- smjesu izlijte u kalup

- peći na 180 stupnjeva 45 minuta do sat vremena dok se sir stisne i jaja povežu

- poslužiti sa zelenom salatom


Anine natuknice:

- može se napraviti tako da se u kalup stavi lisnato ili prhko tijesto, a onda se na to tijesto izlije ova smjesa za tortu

- umjesto skute može se koristiti svježi kravlji ili kozji sir, po želji može se dodati i malo pancete.


HTV: 06. 09. 2011.

1 komentar:

  1. Već nekoliko puta sam upotrijebila ovaj Vaš recept za obiteljska okupljanja.
    Svi su oduševljeni i vegani i mi ostali.
    Savršeno.
    Ne bih preporučila ovaj savjet za lisnato ili prhko tijesto, nepotrebno a i može ostati gumasto-nakvašeno.

    OdgovoriIzbriši