170 g bisernog ječma
30 g maslaca
2 žlice krušnih mrvica
2 režnja češnjaka
850 g kravlje skute ili ricotte
1 jaje
2 žumanjka
50 g svježe naribanog sira parmigiano-reggiano
3 žlice svježe nasjeckanog peršina
sol i papar
muškatni oraščić
- skuhajte ječam u kipućoj slanoj vodi, nakon 10 minuta, ocijedite i ohladite
- rastopite maslac i pirjajte češnjak minutu, dvije
- kalup namažite maslacem, pospite krušnim mrvicama
- pomiješajte ječam, skutu, jaje, žumanjke, sir, peršin, sol, papar i oraščić, dodajte i češnjak na maslacu
- smjesu izlijte u kalup
- peći na 180 stupnjeva 45 minuta do sat vremena dok se sir stisne i jaja povežu
- poslužiti sa zelenom salatom
Anine natuknice:
- može se napraviti tako da se u kalup stavi lisnato ili prhko tijesto, a onda se na to tijesto izlije ova smjesa za tortu
- umjesto skute može se koristiti svježi kravlji ili kozji sir, po želji može se dodati i malo pancete.
HTV: 06. 09. 2011.
Već nekoliko puta sam upotrijebila ovaj Vaš recept za obiteljska okupljanja.
OdgovoriIzbrišiSvi su oduševljeni i vegani i mi ostali.
Savršeno.
Ne bih preporučila ovaj savjet za lisnato ili prhko tijesto, nepotrebno a i može ostati gumasto-nakvašeno.