srijeda, 7. rujna 2011.

Piletina s acetom

2 mala pileta (rostera), razrezana na četvrtine
sol i svježe mljeveni papar
6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 ml suhog bijelog vina
250 ml kvalitetnog aceta balsamica
2 žlice kapara, ispranih i ocijeđenih
½ šalice kalamata maslina, otkoštenih
100 g kuhane šunke, narezane na male kockice
6 fileta slanih inćuna
2 žlice koncentrata od rajčica
500 ml pileće juhe
svježi peršin, nasjeckan

pire od krumpira i peršina:

500 g krumpira za pire (brašnasti)
300 g korijena peršina
150 ml punomasnog mlijeka
50 g maslaca
sol i papar


- piliće razrežite na četvrtine, dobro začinite solju i paprom
- u velikoj posudi s debelim dnom zagrijte maslinovo ulje i zapecite komade piletine sa svih strana, dodajte vino i aceto balsamico i kuhajte dok većina tekućine iskuha, povremeno okrećite piletinu da se obloži umakom
- dodajte kapare, masline, šunku, inćune, temeljac i koncentrat od rajčica kuhajte na dosta jakoj vatri da se umak reducira



- skuhajte krumpir i peršin narezan na kockice u malo slane kipuće vode
- ispasirajte, stavite u posudu, prelijte vrućim mlijekom, dodajte maslac narezan na kockice
- stavite na vatru i miješajte dok niste zadovoljni gustoćom, dodajte sol i papar

- poslužite piletinu uz dodatak pirea posutog peršinom

HTV: 07.09.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar