150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 glavice ljubičastog luka, narezanog na ploške
sol i papar
1 list svježeg lovora
1 grančica svježeg timijana
po želji malo tucane ljute papričice
50 g pinjola
50 g grožđica
1 žličica šafrana
1 žlica smeđeg šećera
250 ml bijelog suhog vina
60 ml bijelog vinskog octa
vezica peršina, nasjeckanog
750 g trilja
oštro brašno
1 francuz
- pinjole malo tostirati na tavi
- luk narezati na ploške, staviti na maslinovo ulje, dodati lovor, listiće timijana te po želji ljutu papričicu, posoliti da luk brže pusti sok, malo popirjati, dodati pinjole i grožđice
- u međuvremenu u zdjelici pomiješati vino, ocat, šečer, šafran pa uliti na luk, promiješati i zajedno krčkati dok tekućina ispari, dodati peršin
- ribe očistiti isfiletirati, posoliti, uvaljati u oštro brašno pa pržiri na ulju
- pržene ribe izvaditi u prikladnu posudu i zaliti marinadom, pustiti da se dobro ohladi i okusi prožmu
- marinada se u hladnjaku može držati i do pet dana
HTV: 05.09.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar