ponedjeljak, 19. prosinca 2011.

Brandade od bakalara

450 g namočenog i kuhanog bakalara, očišćenog od kože i kostiju
3 režnja češnjaka gnječenog
120 ml maslinovog ulja
175 ml slatkog vrhnja
6 žlica mrvica od svježeg kruha
limunov sok
sol i svježe mljeveni papar
6 feta bijelog mliječnog kruha
40 g rastopljenog masla
3 žlice tapenade
(pasta od crnih maslina, kapara, češnjaka, maslinovog ulja i slanih inćuna)
2 glavice salate (crvenog radiča i regice)


- u multipraktiku napraviti mrvice od svježeg kruha
- napraviti maslo (rastopiti maslac, grijati pazeći da ne provrije, obirati pjenicu)
- fetama kruha odrežite koru i narežite na štapiće
- maslo staviti u tavu i štapiće od kruha popržiti sa svih strana
- u multipraktik staviti prethodno skuhan i očišćeni bakalar (ako ste to učinili ranije čuvajte ga u hladnjaku u vodi od kuhanja), dodati sol, maslinovo ulje, slatko vrhnje sa češnjakom, papar i limunov sok - doradite okus ako je potrebno
- bakalar istresti u posudu za pečenje, posuti krušnim mrvicama i pokapati maslinovim uljem
-zapeći na 250 stupnjeva, najbolje ako je grill program da se mrvice zapeku

- crne masline otkoštiti i narezati, dodati kapare, češnjak i slane inćune, kasnije dodati limunov sok, maslinovo ulje, izmiksati štapnim mikserom
- poslužiti kao sendviče: prepečene štapiće premazati tapenadom, a gore staviti još gratinirani bakalar
- ili na tanjur poslužiti malo salate, komade brandade od bakalara i prepečene štapiće kruha namazane tapenadom

HTV: 19.12.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar