ponedjeljak, 5. prosinca 2011.

Ombolo s kiselim kupusom

1kg kiselog kupusa, naribanog
2 glavice luka, nasjeckane
gušćja ili svinjska mast
dvije žličice mljevene paprike
400 g milerama
2 žličice brašna
1 kg svinjskog karea, lagano prosušenog
ekstra djevičansko maslinovo ulje
500 ml bijelog suhog vina

- nasjeckati luk
- na maslinovom ulju popirjati nasjeckani luk, posoliti da povene, zatim dodati kleke i mljevenu crvenu papriku, pomiješati, dodati zelje (ako je preslano prethodno ga isprati ), pomiješati, podliti s bijelim vinom, kad vino zavrije poklopiti te lagano pirjati 45 min - 1 sat, na pola pirjanja dodati lovor
- zelje prebaciti u posudu za pečenje

U međuvremenu:

- u mileram dodati brašno, promiješati, lagano zagrijati

- kare narezati na tanke ploške
- na maslinovom ulju malo prepeći meso i kobasicu, zatim podliti vinom, izvaditi meso i kobasicu, a vino pustiti da malo ishlapi i pokupi sokove od pečenja
- na zelje poredati meso i narezanu kobasicu, zaliti vinom i nakon toga mješavinom milerama i brašna
- staviti u pećnicu koja je zagrijana na 200 stupnjeva, zapeći oko 20 minuta

U namirnicama se za dinstanje kupusa spominje mast, no Ana je radila na maslinovom ulju, dodala je nekoliko bobica kleke i listove lovora te pekla kobasicu koji nisu bili na popisu.

HTV: 05.12.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar