petak, 30. prosinca 2011.

Salzburger nockerl

80 ml slatkog vrhnja
60 ml džema od marelica ili sl.
5 bjelanjaka
1 žumanjak
1/8 žličice soli
100 g šećera
1 žlica brašna
1 štapić vanilije
šećer u prahu za posipanje

- odvojiti žumanjke i bjelanke - ostaviti 1 žumanjak po strani
- posudu s bjelancima uroniti u drugu u kojoj je topla voda kako bi se zagrijali
- u međuvremenu na dno vatrostalne posude uliti slatko vrhnje, žlicom na manje hrpice dodati džem od marelica
- kad se bjelanci zagriju dodati sol, tući pa polako dodavati šećer dok se dobije čvrsti snijeg
- u žumanjak dodati sjemenke iz štapića vanilije, a kasnije dodati malo bjelanka i žlicu brašna, promiješati pa tu smjesu nježno i pažljivo dodati k snijegu od bjelanjaka
- smjesu staviti u vatrostalnu posudu na slatko vrhnje i džem
- peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta
- pri posluživanju posuti šećerom u prahu

HTV: 30.12.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar