nedjelja, 29. siječnja 2012.

Žabac u rupi

100 g brašna
½ žličice dijon senfa
1 jaje
300 ml mlijeka
3 grančice timijana

8 svježih svinjskih kobasica
2 žlice maslinovog ulja
2 glavice luka, narezane na ploške
1 žličica smeđeg šećera
500 ml pilećeg temeljca (krilca 500 g + grincajg)



- uključite pećnicu na 220°C
- pomiješajte brašno i sol, razmutite jaje sa senfom i malo mlijeka pa ulijte tu smjesu na brašno, ulijte ostatak mlijeka i umiješajte u brašno dok tijesto nije jednoliko i glatko, umiješate i grančice timijana

- razdvojite kobasice i stavite ih u posudu u kojoj ćete ih peći, dodajte žlicu maslinovog ulja
- pecite ih 15 minuta
- izvadite vruću posudu iz pećnice i ulijte tijesto na kobasice
- pecite 40 minuta, dok nije napuhnuto i hrskavo
- popirjajte luk na ostatku ulja, 20 minuta, dok dobije zlatnu boju, pospite šećerom, dodajte malo brašna.
- miješajući pirjajte nekoliko minuta, zatim postupno ulijte temeljac
- kuhajte 5 minuta

- razrežite žapca na kriške i servirajte s umakom

HTV: 22.04.2010.

Nema komentara:

Objavi komentar