petak, 3. veljače 2012.

Torta od datulja, čokolade i kave

150 g maslaca
¾ šalice kakaa u prahu
250 ml kipuće vode
1 i pol žlice instant kave
1 štapić vanilije
1 žličica sode bikarbone
200 g datulja, odkoštenih i nasjeckanih
250 g brašna pira
2 žličice praška za pecivo
malo soli
200 g smeđeg muscovado šećera
2 jaja

- zagrijte pećnicu na 180°C
- namastite kalup za tortu i pospite ga kakaom u prahu
- pomiješajte kipuću vodu, kavu, sjemenke iz štapića vanilije i sodu, dodajte datulje, malo ih zgnječite vilicom i ostavite da se sve ohladi na sobnoj temperaturi
- pomiješajte u drugoj posudi brašno pira, kakao prah, prašak za pecivo i sol
- mikserom istucite maslac i smeđi šećer dok maslac postane pjenast, dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući, umiješajte i smjesu s datuljama i na kraju smjesu s brašnom
- pretresite smjesu u kalup i pecite oko 50 minuta ili do trenutka kad drveni štapić kojim probodete tortu u sredini ne izađe čist
- poslužite s tučenim slatkim vrhnjem


09.03.2010.

Nema komentara:

Objavi komentar