200 g lješnjaka
200 g maka
100 ml mlijeka
8 jaja
2 limuna
200 g sećera
prašak za pecivo, štapić vanolije, cimet mljeveni
250 g jagoda
200 ml slatkog vrhnja
- tostirati lješnjake 10-15 min, protljati u krpi da se skine ljuska, ohlađene samljeti; može u mlincu za kavu s malo šećera kako bi on pokupio masnoću, dodati i cimet.
- zakuhati mlijeko.
- mljeveni mak preliti uzavrelim mlijekom i pomiješati
- jaja izmiksati s ostatkom šećera u dosta čvrstu smjesu, dodati sjemenke iz štapića vanilije.
- iscjediti sok limuna.
- pomiješati mak i lješnjake pa u njih dodati sok limuna i malo praška za pecivo.
- kalup za tortu namazati, uz rub staviti papir za pečenje, posuti brašnom
- u smjesu od maka umiješati malo smjese od jaja da postane rijeđa i bolje se sjedini s jajima, zatim razrijeđenu smjesu vratiti u smjesu od jaja i sve veoma nježno izmiješati.
- izliti u kalup i peći oko 40 min na 180°C.
- slatko vrhnje istući u šlag pa ohlađenu tortu premazati šlagom i ukrasiti jagodama.
Ana ju je nazvala Souffle torta od maka i lješnjaka, a na kraju je pisalo - Torta od maka
Reprizirano na HTV 08.08.2011. - 11 h
24.10.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar