nedjelja, 31. listopada 2010.

Pita od mascarponea i mandarina

Tijesto:

300 g brašna
1/2 žličice soli
2 žlice šećera
naribana korica 2 limuna
150 g maslaca, narezanog na kockice iz hladnjaka
1 žumanjak
1 jaje
2 žlice likera, (Maraschino, Grand Marnier)
125 g šećera u prahu

Nadjev:

sitno naribana korica 2 mandarine ili klementine
250 ml soka od mandarina
60 g smeđeg šećera
125 g mascarponea
7 jaja
3 žlice likera (Maraschino, Grand Marnier)
šećer u prahu

Priprema:

Za tijesto, posipajte brašno, šećer, sol I koricu od limuna. Utrljajte u to maslac dok smjesa ne izgleda kao krušne mrvice. Razmutite jaje, žumanjak, liker i šećer u prahu i umiješajte u mrvice da se sve poveze. Zamijesite tijesto, oblikujte ga u disk i stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stisne... Razvaljajte tijesto tanko i s njim obložite kalup za pitu. Ostavite da tijesto malo visi preko rubova, da se tijesto tokom pečenja ne stisne. Možete ga odstraniti nakon pečenja. Stavite kalup sa sirovim tijestom u zamrzivač dok ne pripremite nadjev. Istucite dobro sa mikserom koricu I sok mandarine, smeđi šećer i mascarpone. Dodajte jaja, jedno po jedno, miješajući dobro nakon svakog dodavanja. Na kraju umiješajte liker. Zagrijte pećnicu na 180°C Pecite tijesto, bez nadjeva 15-20 minuta dok ne dobije laganu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice I ostavite da se ohladi. Smanjite pećnicu na 150°C. Ulijte smjesu u tijesto i pecite dok se ne stisne, oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi i prije posluživanja posipajte sa šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar