nedjelja, 31. listopada 2010.

Brodet od jastoga sa špagetima

Sastojci:

2 manja ili 1 veliki živi jastog (uspavanih u zamrzivaču na 1-2 sata)
maslinovo ulje
3 velike glavice ljubičastog luka
1 kg duguljastih rajčica, oguljenih, očišćenih od sjemenki  nasjeckanih na sitne kockice
6 režnjeva češnjaka, sitno nasjeckanog
300 ml bijelog vina
50 ml kvasine
nekoliko grančica timijana, samo listići - vezica peršina, nasjeckana
400 g spaghetta


Priprema:


Pirjajte luk na dosta maslinovog ulja, dok nije sasvim mekan. Dodajte češnjak i timijan, ostavite da pusti aromu i dodajte nasjeckane rajčice. Pirjajte dok se rajčice ne "rastope" u umaku, oko 30-40 minuta. Pojačajte vatru, podlijte vinom i ostavite da alkohol ispari. U međuvremenu rasijecite jastoge na manje komade i odstranite utrobu iz gornjeg dijela tijela. Kad je umak homogen, dodajte kvasinu, a zatim komade jastoga. Kuhajte ih u umaku oko 12 - 15 minuta. U drugom loncu skuhajte spaghette "al dente". U umak, zajedno s peršinom dodajte skuhane spaghette i dobro promiješajte. Servirajte odmah.

Nema komentara:

Objavi komentar