utorak, 2. studenoga 2010.

Carbonara s pilećim jetricama

200 g pilećih jetrica očišćenih od žilica i žuči
20 g tostiranih, oguljenih i nasjeckanih lješnjaka
1/2 glavice luka
malo limunovog soka
3 žumanjka
50 ml slatkog vrhnja
pola vezice svježeg vlasca
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
40 g svježe naribanog parmezana
400 g špageta

- lješnjake tostirati na 180 stupnjeva oko 10 minuta, staviti ih u krpu, protrljati i ukloniti ljuskice, zatim ih grubo nasjeckati
- očistiti jetrica od žilica, masnoće i žuči, ako želite na nekoliko sati potopite u mlijeko kako bi imala blaži okus
- na maslinovom ulju pirjati nasjeckani luk dok zastakli, zatim dodati lješnjake
- nasjeckati jetrica, dodati na luk i lješnjake, kratko pirjati, dodati malo vode u kojoj se kuha pašta, kad ishlapi dodati sok limuna, sol i papar

- za umak umutiti žumanjke i dodati slatko vrhnje

- skuhane špagete dodati u tavu k jetricama, promiješati, zaliti umakom, promiješati, posuti nasjeckanim vlascem i naribanim parmezanom

----mmmm finnno-----kaže Ana

prikazano: 01.11.2010. HTV

Nema komentara:

Objavi komentar