30 ml octa
500 g telećih brizli
1 mrkva
2 rebra lisnatog celera
5 režnja češnjaka
1 glavica luka
1 žličica sjemenki gorušice
malo ljute papričice - grubo tucane
sol i papar
čaša bijelog vina
2 žlice bijelog vinskog octa
limun
100 g oštrog brašna
50 g raženog brašna
maslinovo ulje
8 glavica ljutike ili lučica narezanih na tanke ploške
3 žlice aceta
svježi vlasac
- brizle namakati u vodi s malo octa nekoliko sati, vodu mijenjati svakih pola sata
- za blanširanje skuhati temeljac od mrkve, celera, luka, češnjaka, papričice, papra u zrnu, soli, sjemenki gorušice, bijelog vina i octa, neka kuha 20 minuta
- brizle blanširati max 10 minuta pazeći da se ne prekuhaju
- izvaditi iz temeljca, malo ohladiti i skinuti opnu, žilice i eventualnu masnoću
- narezati na manje komade
- posoliti i popapriti
- uvaljati u mješavinu pšeničnog i raženog brašna
- u tavi na maslinovom ulju popržiti brizle s obje strane
- za marmeladu od ljutike na maslinovom ulju pirjati narezanu ljutiku s malo soli, kada potpuno povene i skoro se rastopi dodati aceto i reducirati dok se karamelizira, skloniti s vatre i kasnije dodati nasjeckani mladi luk (bijeli i zeleni dio)
- limun narezati na kriške
- servirati malo zelene salate, nekoliko komada brizli, marmelada od ljutike i kriška limuna
U sastojcima je spomenut vlasac,a Ana je stavila narezani mladi luk
----mmmm finnno-----kaže Ana
Prikazano: 02.11.2010.
Nema komentara:
Objavi komentar