četvrtak, 4. studenoga 2010.

Proljetne rolice by Ana Ugarković

50 g šećera
3 režnja češnjaka grubo nasjeckanog
5 cm svježeg đumbira grubo nasjeckanog
4 svježe crvene ljute papričice , očišćene od membrana i sjemenki, nasjeckane ( više u umak, manje u nadjev za rolice)
svježi peršin, nasjeckan
sok 1 limete
1 žlica laganog soja umaka
1 žlica ribljeg umaka (thai)

250 g fileta dimljene orade ili brancina bez kože
2 mlada luka , nasjeckana
pola vezice peršina, nasjeckanog (pola u umak, pola u nadjev)
1 žlica muštarde
1 i 1/2 žlica majoneze
sol i svježe mljeveni papar
malo soka limete

4 lista tankog tijesta za savijače

1 bjelanjak

suncokretovo ulje za prženje


Umak:
- zagrijati šećer s malo vode da se otopi
- ljutu papričicu očistiti i nasjeckati
- češnjak naribati ili nasjeckati
- đumbir oguliti i naribati ili nasjeckati
- dodati soja umak, riblji umak, malo nasjeckanog peršina
- sve izmiksati štapnim mixerom
- smjesu dodati u šećerni sirup i kuhati 5 min. dok zgusne

Rolice:
- dimljeni brancin nasjeckati na kockice, dodati nasjeckani mladi luk (bijeli i zeleni dio), dodati malo nasjeckane papričice, nasjeckani peršin
- sve sjediniti muštardom, majonezom i sokom limete
- svaki list savijače razrezati na 4 dijela
- staviti na sredinu tijesta žlicu nadjeva, preklopiti jednom stranom tijesta tako da otprilike dođe do 2/3 površine tijesta, rub gdje je preklopljeno namazati bjelanjkom, preklopiti bočne strane, namazati bjelanjkom, zarolati
- pržiti u ulju koje je na temperaturi od 180 stupnjeva dok dobiju lijepu boju

Poslužiti s ljutim umakom.

---mmmm---kaže Ana

Prikazano na HTV: 04. 11. 2010.

Nema komentara:

Objavi komentar