nedjelja, 7. studenoga 2010.

Musaka od krumpira

Sastojci za 6-8 osoba:

2x 400 gr rajčice pelata iz konzerve
4 velika krumpira
500 ml ulja za prženje
2 žlice maslaca
1 veliki luk
5 režnja češnjaka
1 kg mljevenje teletine
svježa kadulja, timijan i peršin
1 žličica soli
1 žličice svježe mljevenog papra
45 gr svježe naribanog parmigiana reggiana ili grane

za preljev:

2 žlice maslaca
5 jaja
250 ml mlijeka
45 gr svježe naribanog parmigiana reggiana ili grane
45 gr krušnih mrvica


Priprema:

Narežite rajčice na kockice. Ogulite krumpir i narežite na ploške od 5 mm. Zagrijte ulje na 180°C i pržite krumpir dok ne dobije zlatnu boju. Prebacite ga na kuhinjski papir da se upije višak masnoće. Zagrijte maslac, dodajte luk i češnjak i pirjajte dok ne omekša. Dodajte meso, miješajući, dok meso više nije ružičasto, zatim ubacite rajčice, sol, papar i timijan i pirjajte 15-20 minuta.Većina tekućina bi trebala ispariti. Maknite s vatre i dodajte sir i mrvice.
Poslažite trećinu krumpira u vatrostalnu posudu premazanu maslacem, tako da se malo preklapaju i na njih stavite polovicu mesa. Ponovite sloj krumpira i mesa, završavajući sa trećim slojem krumpira.
Zagrijte pećnicu na 190°C
Razmutite maslac, jaja, mlijeko, sir i mrvice, zatim tu smjesu prelijte preko krumpira. Pecite musaku dok nije zlatne boje, oko 40 minuta.Pustite da se musaka malo ohladi prije posluživanja.

Ovo je recept koji je bio na Novoj Tv. Do nedavno recepti su bili na njihovoj web stranici. Više ih nema. Ima li netko od vas pohranjene recepte s Nove TV? Ili ste ih možda uspjeli naći na nekoj drugoj web adresi? Molim vas ostavite mi poruku u komentaru , hvala :)

Nema komentara:

Objavi komentar