nedjelja, 7. studenoga 2010.

Punjene tikvice s umakom od jogurta

Sastojci:


1,2 kg malih tikvica
maslinovo ulje
5 režnjeva češnjaka
pola glavice luka
60 g pinjola
250 g mljevene teletine
200 oguljenih rajčica
malo pimenta, muškatnog oraščića i papra
naribana korica od limuna
sol
40 g naribanog parmezana

Umak od jogurta:

25 g neslanog maslaca
7 velikih režnjeva češnjaka, oguljenih i zdrobljenih
500 ml kravljeg ili ovčjeg jogurta
1 umućeno jaje

- tikvicama odrežite doljnji dio, i izdubite unutrašnjost kružnim potezima, dva ili tri mm od
ruba kore, pažljivo, da ne puknu izvadite in unutrašnjost
- uronite tikvice u hladnu vodu, ostavite da se namoče, za to vrijeme pripremite nadjev.
- zagrijte maslinovo ulje, pirjajte luk i pinjole na laganoj vatri dok luk ne omekša i
pinjoli dobiju zlatnu boju, odajte češnjak i rajčice i pirjajte još nekoliko minuta, zatim
maknite s vatre i pustite da se ohladi.
- stavite nasjeckani peršin, kadulju, parmezan i koricu od limuna u posudu i dodajte
mljeveno meso, umiješajte ohlađeni luk i pinjole, začinite solju i paprom, dobro
promiješajte.
- napunite tikvice i poslažite ih u lonac s otvorom prema gore, dodajte 500 ml vode.
- pustite da zavrije i kuhajte 25 minuta.
- napravite umak od jogurta
- na tavi otopite maslac, dodajte češnjak i miješajte nekoliko minuta
- maknite s vatre.
- jogurt stavite u veliku tavu, dodajte razmućeno jaje, pripremljeni maslac i češnjak i dobro
promiješajte na srednjoj vatri, sve do vrenja, miješajući konstantno. Kad jogurt dođe do vrenja smanjite vatru i pustite da ključa 3 minute. Miješajte cijelo vrijeme
- izvadite tikvice iz posude, ostavite 200 ml tekućine u loncu i dodajte umak od jogurta
- vratite tikvice i stavite sve u zagrijanu pećnicu na 200°C na 25 min

Ovo je recept koji je bio na Novoj Tv. Do nedavno recepti su bili na stranici. Više ih nema. Ima li netko vas pohranjene recepte s Nove TV? Molim vas ostavite mi poruku u komentaru , hvala :)

Nema komentara:

Objavi komentar