subota, 6. studenoga 2010.

Štrudl od limuna

Sastojci:

250 g brašna, malo zagrijanog u pećnici
2 žlice maslinovog ulja
mlaka voda razmućena
malo soli
2 žlice kvasine

Smjesa od limuna:

2 limuna, prirodno uzgojeni, bez pesticida
260 ml vode
400 gr šećera
žličica soli
120 gr maslaca
120 ml rijeđeg meda
140 gr brašna
2 jaja
+ 1 jaje razmućeno za premazivanje

Priprema:

U mikseru pomiješajte brašno I sol. Miješajući, dodajte dovoljno mlake vode da se skupi u mekano tijesto. Dodajte ulje, I kvasinu. I miješajte dovoljno dugo da tijesto postane vrlo elastično. Oblikujte tijesto u hljepčić, premažite uljem I ostavite da odstoji pokriveno sa zagrijanom posudom oko 1 sata.
Izvadite eventualne koštice i sameljite cijele limune. Odvojite 2 žlice za glazuru, a ostatak stavite na vatru sa vodom, šećerom, soli , medom i maslacem i pustite da zavrije. Kuhajte na laganoj vatri 20 tak minuta.
U maloj posudi, pomiješajte brašno sa žlicom vode i umutite jaja. Stavite malo vruće smjese od naranče u smjesu sa jajem da se malo zagrije, a zatim sve vratite natrag na laganu vatru, miješajući neprestano dok ne zavrije. Maknite s vatre i ohladite.
Rasprostrite čisti stolnjak I lagano ga pobrašnite. Najprije na dasci razvaljajte tijesto valjkom, a zatim ga oprezno rukama razvlačite na sve strane, pazeći da se ne podere, dok nije vrlo tanko I prozirno. Deblje krajeve tijesta odrežite a tijesto ostavite na stolnjaku da se malo prosuši.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Razvučeno tijesto poškropite sa rastopljenim maslacem I premažite 3 dijela tijesta sa nadjevom. Krajeve preklopite preko smjese I počnite savijati tijesto sa one strane sa koje je nadjev u obliku kobasice. Prebacite štrudl na lim premazan uljem. Premažite ga sa razmućenim jajem I pecite oko 45 minuta dok nije zlatne boje.

Ovo je recept koji je bio na Novoj Tv. Do nedavno recepti su bili na stranici. Više ih nema. Ima li netko od vas pohranjene recepte s Nove TV? Ili ste ih možda uspjeli naći na nekoj drugoj web adresi? Molim vas ostavite mi poruku u komentaru , hvala :)

Nema komentara:

Objavi komentar