subota, 6. studenoga 2010.

Torta od bijele čokolade i malina

TIJESTO:
230 g brašna
1 žličica cimeta
120 g maslaca (narezanog na kockice)
50 g šećera
1 žumanjak
2 žlice vrhnja

NADJEV:
500 g svježih malina
3 žlice meda
200 g bijele čokolade
350 g mascarponea
2 žlice maraschina

- postupak

Pomiješati brašno i cimet, dodati hladan maslac narezan na kockice i utrljati u brašno što brže. Povezati sa žumanjkom pomiješanim s malo vrhnja. Mijesiti tek toliko da se sve poveže. Razvaljati između dva sloja plastične folije, da bude malo šire od kalupa i da prelazi preko rubova. Staviti u zamrzivač na 15-ak minuta da se malo stisne.

Odvojiti 3/4 malina za umak, staviti ih na vatru i dodati malo meda. Kad zavrije, kuhati 5 min da se malo zgusne.
Na pari rastopiti bijelu čokoladu s mascarponeom. U to dodati malo maraschina. Ana je rekla da se u ohlađenu smjesu doda tučeno slatko vrhnje, ali to nije prikazano.

Tijesto peći na 180C 15-20 min dok nije zlatne boje. Kad se ohladi, odrezati višak tijesta.
Maline procijediti kroz sito i ostaviti da se ohlade.
Na ohlađeno tijesto uliti smjesu od bijele čokolade, preko nje umak od malina te po njoj poredati svježe maline. Staviti u frižider da se stisne.

Nema komentara:

Objavi komentar

Objavi komentar