(Za oko 25 komada)
150 g marcipana s 50% badema
15 g bjelanjaka (oko pola jajeta)
oko 25 cijelih, oguljenih badema
30 ml sirupa (kuhati 250 g šećera s 200 ml vode i limunovom koricom oko 5 minuta)
- marcipan narezati na kockice
- pomiješati marcipan i malo bjelanjka, umijesti smjesu tvrdoće koja se može istiskivati iz dresir vrećice
- napuniti dresir vrećicu sa zvijezdastim nastavkom smjesom
- na papir za pečenje ili silikonsku podlogu, istiskivati u obliku broja 6, na svaki kolačić na zadebljali dio utisnuti badem
- ostaviti na zraku nekoliko sati da se malo prosuše
- staviti peći na 230 stupnjeva 5-7 minuta
- gotove premazati sirupom ili otopljenim i razrijeđenim džemom gorkih naranči
Prikazano na HTV:22.12.2010.
U istoj emisiji bio je recept i za:
Kolačići s džemom
Nema komentara:
Objavi komentar