300 g maslaca
90 g šećera u prahu
280 g brašna
120 g škroba
1/2 žličice soli
1 šalica tostiranih oraha, fino mljevenih
nekoliko vrsta džemova
- tostirati i samljeti orahe
- pjenasto umutiti maslac, zatim dodati šećer u prahu
- prosijati brašno, škrob, na kraju dodati sol, promiješati dodati u maslac i šećer, promiješati i na kraju dodati orahe
- tijesto staviti na 2 sata u hladnjak
- raditi male kuglice, prstom napraviti udubinu
- ispeći
- rastopiti marmeladu (npr. od grožđa, marelica, maline svaku posebno da keksi budu različite boje) - u ispečene u rupicu staviti marmeladu, pustiti da se stvrdne
Prikazano na HTV:22.12.2010.
U istoj emisiji bio je prikazan recept i za Božićne kolačiće
a na koliko stepeni i koliko dugo se peče ovaj kolač?
OdgovoriIzbriši