petak, 24. prosinca 2010.

Pečeni pikantni brancin s kus kusom

4 očišćena brancina (300 g svaki )
1/4 žličice crnog papra, mljevenog
2 žličice kurkume, mljevene
1/4 žličice mljevenog đumbira
1/2 žličice crvene ljute papričice, mljevene
1/2 žličice kumina, mljevenog
naribana korica limuna
maslinovo ulje
sol

250 g kus kusa
naribana korica limuna
1 grančica svježeg ružmarina
300 ml pilećeg temeljca
250 g smrznutog graška
sok od pola limuna
4 žlice maslinovog ulja
vezica svježeg peršina, nasjeckanog

- ribu posoliti izvana i iznutra
- pomiješati začine i maslinovo ulje, tim umakom premazati ribe
- peći u pećnici na 220-230 stupnjeva 15 minuta
- kus kus pofuriti pilećim temeljcem ili vodom, dodati nasjeckane listiće ružmarina, pomiješati, zdjelu prekriti plastičnom folijom i pustiti da kus kus nabubri
-  kuhati grašak oko 5 minuta
- za dresing  pomiješati limunov sok i koricu, maslinovo ulje, sol i papar
- kuhani grašak vaditi šupljikavom žlicom i dodati ga direktno u kus kus, preliti dresingom, pomiješati
- na tanjur staviti kus kus s graškom i na to položiti pečenu ribu

Prikazano na HTV: 23.12.2010.

Nema komentara:

Objavi komentar