1 manji janjeći but
5 režnjeva češnjaka , neoguljenih
2 grančice ružmarina
nekoliko traka limunove korice
2 žlice limunovog soka
3 žlice maslinovog ulja
sol
6 srednje velika poriluka
aromatična vezica (timijan, peršin, celer)
8 većih cherry rajčica, oguljenih
pola vezice vlasca, nasjeckanog
3 mlada luka, sitno nasjeckana
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica aceta balsamica
1 žličica dijon senfa
sol i papar
- očistiti but od masnoće, odvojiti meso od kostiju buta prateći oblik mišića, narezati na veće komade (4 ), očistiti od žilica, posoliti, staviti u prikladnu zdjelu i zaliti marinadom
- za marinadu: u sastojcima je naveden ružmarin, no korišten je timijan (vi kako želite)
dakle na meso staviti grančice timijana, neoguljeni češnjak koji je samo zdrobljen nožem kako bi pustio aromu, trake limuna, limunov sok i maslinovo ulje, sve dobro promiješati s mesom i pustiti neka stoji dan, a može i dva
- poriluk očistiti, oprati , narezati na manje komade
- staviti ga u posudu za kuhanje zajedno s aromatičnom vezicom, zaliti kipućom vodom, kuhati oko 10 minuta
- za dresing: cherry rajčice oguliti, očistiti od sjemenki i nasjeckati, dodati nasjeckani mladi luk, vlasac,senf, sol, papar, maslinovo ulje i aceto balsamico, sve pomiješati
- poriluk izvaditi, a vodu od kuhanja pustit da još malo kuha pa nekoliko žlica dodati u dresing
- poriluk dodati dresingu i promiješati
- dobro ugrijati roštilj tavu, staviti marinirane komade mesa na tavu, smanjiti vatru i peći
- gotove, pečene komade mesa zamotati u aluminijsku foliju na oko 5 minuta
- narezati meso na ploške
- servirati malo salate od poriluka, narezano meso koje se prelije dresingom
Prikazano na HTV: 17.12.2010.
Nema komentara:
Objavi komentar