četvrtak, 9. prosinca 2010.

Pikantni bademi

200 g oguljenih i osušenih badema
1 žlica sitno nasjeckanog svježeg ružmarina
1/2 žlice cayenne ljute paprike
1 1/2 žlice smeđeg šećera
1 žličica soli
1/2 žličice sitno nasjeckanog, zgnječenog češnjaka
1/2 žličice maslinovog ulja
2 žličice razmućenog bjelanka

- bademe pofuriti, oguliti, posušiti
- sitno nasjeckati listiće ružmarina
- češnjak nasjeckati, malo posoliti još sjeckati i zgnječiti
- bademe posuti ružmarinom, češnjakom, ljutom papričicom, solju, i smeđim šećerom; dodati razmućeni bjelanjak i promiješati
- lim za pečenje obložiti papirom za pečenje, rasporediti bademe
- peći na 160 stupnjeva oko 10 minuta, okrenuti ih špatulom i peći još desetak minuta dok postanu zlatni
- skinuti s papira, staviti u prikladnu posudicu i poslužiti

posluženo uz koktel od prošeka i soka od šipka i karamelizirane orahe

Prikazano na HTV: 08.12.2010.
+
Prikazano na HTV: 28.09.2011. uz recept: Slani keksi sa sirim i lovorom

Nema komentara:

Objavi komentar