ponedjeljak, 6. prosinca 2010.

Rolice od salate u papiru od riže

60 g tankih rižinih rezanaca (verimicelli)
sol
300 g fileta pilećih prsiju
1 žličica soja umaka
1 žličica ribljeg umaka
1 žličica octa od riže
1 žličica sezamovog ulja
1 paket suhih rižinih palačinki
50 g klica (alfa alfa, rotkvica, rikula, češnjak...)
3 žlice listića metvice ili peršina
8 većih ili 12 manjih listova salate
2 žlice prženog kikirikija

Umak:

1 žličica naribanog češnjaka
1 žličica nasjeckane ljute papričice
100 ml vruće vode
2 žlice suncokretovog ulja
2 žlice ribljeg umaka
2 žlice soka limete
1 žličica smeđeg šećera
1 žlica naribane mrkve

- pileća prsa razrezati na pola pa na tanke rezance, staviti u zdjelicu i marinirati uz dodatak soja umaka, soli, ribljeg umaka, ulja od sezama i rižinog octa
- u mužaru u pastu zgnječiti češnjak i sitno narezanu ljutu papričicu
- dobivenu pastu staviti u vruću vodu pa dodati suncokretovo ulje, smeđi šećer, riblji umak, sok limete i naribanu mrkvu, promiješati - to je tzv. tajlandski umak
- u kipuću vodu namočiti rižine rezance da malo omekšaju, isprati hladnom vodom
- zagrijati vok sa suncokretovim uljem, dodati marinirane pileće rezance i kratko popržiti
- navlaženu krpu rasprostrti na radnu plohu
- rižinu palačinku namočiti u vruću vodu da omekša, staviti je na krpu, presaviti višak da se dobije pravokutnik, namočiti još jednu rižinu palačinku, položiti je na prvu (za svaku rolicu trebaju 2 palačinke)
- na palačinke staviti malo piletine, malo klica, nekoliko listića mente, malo rižinih rezanaca, malo zelene salate; sve zajedno zarolati u rolicu
- rolice razrezati na par komada
- komade rolica servirati okomito da podsjeća na sushi, posuti nasjeckanim kikirikijem, još dodati umak u zdjelici

---super--kaže Ana

Prikazano na HTV:06. 12 2010.

Nema komentara:

Objavi komentar