200 g fileta mariniranog brancina
2 manje crne rotkve
3 rebra lisnatog celera
1 ljuta svježa crvena paprika
50 g rikule ili potočarke
150 g heljde
1 vezica mladog luka
sol i svježe mljeveni papar
maslinovo ulje
sok od pola limuna
6 feta kruha za tost
- zakuhanu vodu posoliti, stavit kuhati heljdu, oko 15 minuta
- tostu odrezati koru, razvaljati ga valjkom za tijesto, izrezati krug, premazati maslinovim uljem s obje strane, položiti u kalup za mufine ili prikladnu zdjelicu da se pečenjem dobije košarica
- peći na 200 stupnjeva 15-20 minuta, dok dobiju boju
- izvaditi kuhanu heljdu da se hladi
- oguliti i naribati crnu rotkvu
- narezati stapke celera na tanke ploške
- nasjeckati mladi luk
- nasjeckati ljutu papričicu
- marinirane filete narezati na trakice
- sve staviti u zdjelu, dodati heljdu, začiniti: sol, papar, maslinovo ulje, limunov sok, promiješati, na kraju dodati i rikolu
- puniti košarice - najbolje neposredno prije posluživanja kako bi ostale hrskave
Prikazano na HTV: 30.12 2010
Nema komentara:
Objavi komentar